Фирма Елсол разширява гамата ВЕИ продукти и услуги

В отговор на нарастващото използване на възобновяеми енергийни източници екипът на фирма Елсол разшири предлаганата гама продукти услуги, съобщиха от офиса на компанията. „Специализирани сме в предлагането на цялостни инженерингови решения за създаване и поддържане на фотоволтаични централи. От месец май 2011 г. до месец май т. г. реализирахме 26 проекта. Фотоволтаичните централи са разположени в различни региони на страната и общата им мощност е около 2,5 MW. Стремим се да направим всичко необходимо за тяхното оптимално функциониране. В тази връзка обърнахме специално внимание върху интелигентните електроразпределителни мрежи т. нар. Smart Grid, които са предназначени за оптимално използване на енергията. В този тип мрежи могат да се интегрират възобновяеми енергийни източници като слънчева и вятърна енергия и по автоматизиран начин да се подобрява тяхната ефективност, надеждност и разходите за енергия”, заявиха от Елсол.
„Тенденцията на световните пазари на енергоносители определя развитието и на средствата за мобилност. Създаде се и идея за предвижване с електрически велосипеди, които са екологично чисти и подходящи за градската среда. Предлаганите от Елсол велосипеди с едно зареждане на батерията могат да изминат от 45 до 60 км със скорост от 20-40 км/ч. Предлагат се различни варианти за батерии в зависимост от индивидуалните нужди.
Екипът на Елсол се насочва и към проекти за улично осветление, захранвано от фотоволтаични панели”, допълниха от компанията.

Tags:  

Comments

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Leave a Reply